Які продукти не можна їсти при запорі?

Харчування як причина запорів

  • Рафіновані продукти харчування: вироби з борошна вищого ґатунку, солодощі, каші швидкого приготування.
  • Подрібнені та протерті страви: супи-пюре, м'ясні страви з фаршу, що містять малу кількість сполучної тканини, овочеві та фруктові пюре, киселі.

Які продукти слаблять кишечник? Такими властивостями відрізняються фрукти, овочі, кисломолочні продукти, м'ясо та риба, сухофрукти, крупи, бобові, рослинні олії.

Що не можна за геморої та запорах

  • гострі, жирні та пряні продукти,
  • смажені страви, в тому числі гриль,
  • різноманітні соуси та заправки,
  • консервовані, копчені, в'ялені та мариновані продукти,
  • наваристі м'ясні супи,
  • спиртні напої,
  • редька, ріпа, капуста, цибуля, часник, редис, бобові, картопля,