Яке м'ясо краще давати дитині?

Найбільш підходящими для дитячого харчування дієтологи та педіатри визнають крольчатину, м'ясо курчат, індички, конину та нежирну свинину. Гусятина, каченя, жирна свинина або баранина не рекомендуються в харчуванні дітей навіть старшого віку через великий вміст у цих видах м'яса жирів, що важко засвоюються.Jan 28, 2011

У харчуванні дітей всіх вікових груп можуть використовуватися такі види м'ясної сировини: яловичина, баранина, конина, оленина, м'ясо кролика (всі зазначені види – з масовою часткою жиру не більше 9%), нежирна свинина, м'ясо птахів.

Першим м'ясом, яке рекомендують дітям віком 6-9 місяців: телятина, курятина, індичатина, кролятина, нежирна свинина*. Для першого знайомства малюка з м'ясом використовують дрібно подрібнене м'ясо у вигляді пюре. Готувати самостійно або використовувати спеціальне м'ясне пюре промислового виробництва, вирішувати вам.

М'ясо (індичка, курка, телятина, кролятина) потрібно давати щодня, рибу (мінтай, хек, тріска) 2-3 рази на тиждень. З риби та м'яса можна готувати суфле, парові котлети, пюре. Це важкозасвоювані продукти харчування дитини на 1 ріктому бажано давати їх на обід.