Як убити сальмонелу в яйцях?

Тому яйця треба мити безпосередньо перед вживанням. Приблизний час зберігання митого яйця в холодильнику до 4 днів, немитого 4-5 тижнів. Яйця слід зберігати в холодильнику на спеціальній полиці, не допускаючи дотику з іншими продуктами. 5) Точно вбиває сальмонелу термічна обробка.

У сирі сальмонела може залишатися в живому вигляді до року, 3-9 місяців у яєчному порошку і 17-24 дні на шкаралупі яєць. Сальмонели гинуть через 5-10 хвилин за температури 70°С, можуть витримувати деякий час кип’ятіння, якщо перебувають у товщі великого шматка м’яса. При варінні яєць гинуть через 4 хвилини.

Для дослідження на наявність збудника сальмонельозу використовується спеціальне випробувальне обладнання – термостат, оскільки сальмонели ростуть на спеціальних рідких і твердих (агаризованих) поживних середовищах при температурі 37 °С.