Що означає обминати тісто?

ущільнювати, топчаючи зверху і з боків ◆ У процесі бродіння тісто обминати (2-3 рази).

Обминання тіста переслідує кілька цілей. По-перше, видаляються надлишки вуглекислого газу, які пригнічують діяльність дріжджів, уповільнюють процес бродіння та руйнують клейковину. По-друге, обминаючи тісто, ми перерозподіляємо дріжджі по тестувідкриваючи їм доступ до нових джерел живлення.

притиснути зверху, з боків, ущільнити і т. п., надаючи цим потрібну форму ◆ Під час бродіння тісто один або два рази слідує обім'яти. С. П.

Після першого замісу залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі під рушником, щоб він підійшов. Потім вимісіть його як слід ще раз і знову залиште на 20 хвилин. Після цього потрібно вимісити його до третього раз. Кожен раз, коли ми робимо обминання, тісто збагачується повітрям і краще піднімається.