Що найкорисніше у яйці?

Яйця – відмінне джерело лецитину, яке необхідне для кращого функціонування мозку, підтримки та нормалізації роботи центральної нервової системи. Холін, що міститься в яйцях, регулює кількість жирів та холестерину в організмі.Apr 22, 2022

Яєчний білок справді менш калорійний, ніж жовток, оскільки більш ніж 80% складається з води. Але вітамінів у його складі також значно менше. Тому якщо ваша мета – скинути вагу, то варто віддати перевагу білку, на деякий час виключивши жовток.

З'їдаючи його, людина отримує потужний заряд вітамінів та макроелементів – у тому числі ПНЖК Омега-3, фолієву кислоту, вітаміни А, К, Е, В12, селен, кальцій, фосфор, біотин. У яйця також міститься холін, який сприятливо впливає на роботу нервової системи.

Один яєчний жовток містить близько 300 мікрограмів холіну, ця поживна речовина допомагає регулювати діяльність мозку, нервової та серцево-судинної системи. Містить вітаміни А, Е та вітаміни групи В. Ці вітаміни впливають на чоловічу силу та значно покращують її. Особливо багато їх у яєчних жовтках.