Чим небезпечна сірка?

«Діоксид сірки – Вкрай токсична речовина. При підвищених концентраціях він може надавати згубний вплив на здоров'я людини, призводить до закислення ґрунту, інтоксикації тварин, рослин, порушення балансу екосистеми.

За інформацією ВООЗ, вплив діоксиду сірки у концентраціях вище ГДК може спричинити порушення функцій дихання. Не виключена дія на слизові оболонки, запалення носоглотки, трахеї, бронхіти, кашель, хрипоту та біль у горлі.

У малих концентраціях (20-30 мг/м3) діоксид сірки створює неприємний смак у роті та характерний часниковий запах із ротової порожнини, дратує слизові оболонки очей та дихальних шляхів. У разі сильнішого отруєння можливі утруднення мови, ковтання та дихання, блювання та набряк легень, носові кровотечі.

Диоксид сірки не накопичується в організмі. Консервант швидко окислюється до сульфату та виділяється із сечею. Тому за ознак передозування рекомендується випити велику кількість чистої дистильованої води.