Основна функція лікопіну в людському організмі антиоксидантна. Зниження окисного стресу уповільнює розвиток атеросклерозу, а також забезпечує захист ДНК, що може запобігати онкогенезу.
підтримці функціонального стану серцево-судинної системи: підтримці нормального рівня холестерину зміцненню стінок судин та капілярів підтримці в'язкості крові в нормі
Крім боротьби з вільними радикалами, лікопін допомагає знизити рівень поганого холестерину, зміцнює імунітет, перешкоджає утворенню згустків крові, знижує ризик інсульту. Найбільша кількість лікопіна міститься у перероблених томатах (консервованих, томатному соку, пасті, соусі).
Він міститься є пігментом, і міститься в основному в помідорах, зумовлюючи їхнє червоне забарвлення. Лікопін не руйнується під дією термічної обробки, тому він міститься у стравах та продуктах, виготовлені з томатів.