Чи потрібно мити нарізану картоплю?

Очищаючи картоплю, обов’язково кладемо її в холодну воду, оскільки на повітрі вона має звичай темніти. Але ось картопля почищена і нарізана. Щоб запобігти злипанню скибочок, промиваємо її в проточній холодній воді, після чого обов’язково обсушуємо .25 Jan 2008

Думка “Картофана”: мити картоплю перед зберіганням потрібно тільки в тому разі, якщо вона від самого початку збиралася дуже брудною і вологою, наприклад, у дощову погоду або в дуже сирому ґрунті. В інших випадках достатньо добре просушити бульби, щоб на них не залишилося землі.

Лікування отруєння соланіном симптоматичне: промивання шлунка, активоване вугілля та проносні, за потреби – внутрішньовенна регідратація. За наявними даними, кількість соланіну у свіжому зеленому бадиллі картоплі до настання цвітіння збільшувалася з 0,085 до 0,114 %, а потім швидко зменшувалася.

Перед смаженням картоплі вимочіть її – це зменшить кількість крохмалю. Можете просто промити її під проточною водою. Ідеально, якщо ви наріжете картоплю брусочками, шириною в межах 1 см. Більш тонкі брусочки вийдуть занадто сухими, а товсті можуть не просмажитися.