Чи можна їсти оливки у свіжому вигляді?

Але всі сорти оливок та маслин поєднує одне – їх не можна їсти у свіжому вигляді. Плоди, щойно зірвані з дерева, дуже жорсткі, а якщо вам все-таки вдасться відкусити невеликий шматочок, на вас чекає неймовірна гіркота.Apr 6, 2017

Оливки і маслини у сирому вигляді є неможливо. Щоб зробити їх їстівними, потрібно кілька тривалих і трудомістких операцій: замочування в лужному або соляному розчині на кілька місяців, окислення на повітрі та засолювання або консервація в олії чи оцті.

Оливки рідко їдять у свіжому вигляді, оскільки вони гіркі. Натомість їх особливим чином вимочують і ферментують. Цей процес дозволяє видалити гіркі сполуки, такі як як олеуропеїн. Найнижчий рівень гірких сполук виявлений у стиглих темних оливках, але навіть вони не надто смачні у необробленому вигляді.

Кісточки найкраще обережно покласти з рота на вилку, і з неї на тарілку. Не варто спльовувати їх на долоню чи серветку. До м'яса та птиці зазвичай подають чорні маслини, а до рибних страв більше підійдуть зелені. І ті й інші чудово поєднуються з винами, міцним алкоголем.