Якого роду слово фалафель?

Іменник, неживий, чоловічий рід, 2-е відмінювання (тип відмінювання 2a за класифікацією А.А.

ⲫⲁⲗⲁⲫⲉⲗ) – страва, що являє собою смажені у фритюрі кульки з подрібнених бобових (зазвичай нута, але не тільки), приправлені прянощами.

Головна користь фалафеля – У його поживності. В його основі – бобова культура, тож рослинного білка там – хоч відбавляй. При цьому обсмажені нутові кульки не викликають тяжкості, що виникає після вживання м'ясних страв. Фалафель відмінно поєднується з соусами та сметаною, а також свіжими овочами.

У єгипетській літературі згадки фалафеля з'явилися лише після британської окупації у 1882 році. Не виключено, що англійські офіцери, які раніше служили в Індії і звикли там до смажених овочевих крокетів, просили єгипетських кухарів зробити для них щось схоже з місцевих інгредієнтів.