Яка на смак солодка картопля?

Батат – солодкуватий на смак коренеплід. А його бульби насправді — їстівне бічні коріння рослини, що сильно розрослося. До речі, тут докладно розповіли про ще одне корисне кореневище імбир. В Росії батат часто порівнюють із картоплею, навіть страви з неї готують схожі — наприклад, пюре чи чіпси.

Солодка картопля має щільну коричневу шкірку і, як випливає з назви, більше солодку м'якуш оранжевого кольору. Зустрічається також батат пурпурового, жовтого та червоного кольорів. Звичайний картопля, Найчастіше має коричневу шкірку і білу м'якоть, хоча тут теж багато залежить від сорту.

Чому не рекомендується їсти солодку картоплю Коли картопля з цукорами, що редукують, варять або смажать, утворюється канцерогенна речовина, відома як акриламід, який дуже токсичний. Очевидно, що така картопля не придатна для споживання.