Як зберігати щавель у морозильній камері?

Для заморожування можна використовувати спеціальні вакуумні пакети, а можна – звичайні невеликі поліетиленові пакетики для продуктів. Розфасуйте подрібнену зелень невеликими порціями, щоб узимку одного пакету якраз вистачило для приготування 2 – 3 страв.

Листя щавлю можна, можливо заморозити цілими. Для цього листя потрібно зв'язати пучками. Скласти пучки на дерев'яну дошку, обмотану плівкою, або пластикову. Заморозити у такому вигляді в морозилціпотім вийняти і, упаковавши їх у пакети, знову відразу прибрати в морозильну камеру.

Підготуємо щавель для заморожування. Для будь-якого способу нам потрібно ретельно вимити зелень проточною холодною водою, паралельно перебираючи листочки. Тепер потрібно максимально підсушити щавель. Просто струсити зелень недостатньо, тому ми заморозимо багато зайвої води.

Викладіть щавель у банку і щільно утрамбуйте. Приготуйте маринад: у воду, де варився щавель, додайте 50 г солі, 125 г оцту (на 1 л води). З'єднайте все в каструлі, трохи прокип'ятіть і дайте охолонути. Залийте маринад у банки, герметично закрийте кришками.