Як розрахувати кількість шампанського на людину?

Для цього розраховують 1 келих на персону. Стандартна ємність келиха для шампанського – 150 мл. Стандартна ємність пляшки 750 мл. Відповідно 1 пляшка може бути розлита мінімум на 5 осіб.

Це етап перед подачею основних страв. На столі стоять закуски, гості із задоволенням вип'ють вина або шампанського. В середньому розраховуйте на 200-250 г напою на кожного гостя.

Організація будь-якого банкету передбачає аперитив перед безпосереднім вечерею. На ці цілі, як правило, йде такий обсяг алкоголю (в середньому, на компанію з 10 людей): 2–3 пляшки ігристого вина (або шампанського), 2-3 пляшки вина.

ДЛЯ 30 ГОСТЕЙ: Шампанське – 15 л/22 бут Вино – 23 л/33 бут Міцний алкоголь – 15 л/22 бут Безалкогольні напої – 45 л/45 бут