Як приготувати гімнастку на сніданок?

Вівсяна каша на воді, нежирний сир із родзинками, хлібець, зелений чай з медом та лимоном. Знежирений кефір, печене яблуко. Щи – 100 г, парова котлета з відвареною цвітною капустою, напій з лимоном та медом.

Обов'язково у раціоні мають бути кисломолочні продукти низької жирності: кефір, ряжанка, сир і сирні сирки, сир. Як джерела вуглеводів використовуються каші: гречана, вівсяна, пшоняна, рисова. Свіжі овочі та фрукти слід вживати щодня, у кількості 600-800 грамів.

У раціон художніх гімнасток можна включати солодощі – мед, гіркий шоколад, натуральна пастила та мармелад; Щодня до раціону харчування включають крупи – гречана, рисова, пшоняна, ячна, пшенична, кукурудзяна (у вигляді каш і гарнірів).

Гімнастки, в першу чергу, потребують наступних вітамінах: А, В, В6, РР, С та Е. Не менш важливі мінеральні речовини (солі кальцію та фосфору, солі натрію, калій, магній, залізо). Мінеральні речовини є складовою частиною кісткової системи, регулюють водний обмін, сприяють перенесенню кисню у м'язи.