Як правильно сушити рибу в духовці?

Рибу скласти в ємність шарами, пересипаючи кожен шар сіллю. Крім того, кожну рибку потрібно натерти сіллю зсередини, в черевці. Зверху покладеної риби поставити плоску тарілку і гніт (вантаж), залишивши рибу в прохолодному місці (в холодильнику) на кілька днів.

Сохне риба кілька діб. Час сушіння залежить і від величини риби, і від пори року, від температури і вологості повітря. У середньому сушіння займає три-чотири доби. Зав’ялену таким чином рибу найкраще зберігати в холодильнику або навіть заморозити.

Після теплової обробки риба висихає не повністю і потребує недовгого просушування в теплому місці з хорошою вентиляцією. Коли сушите рибу в електросушарці, її не потрібно так довго маринувати, достатньо потримати її в холодильнику в маринаді 6-7 годин, і сушити протягом 7-8 годин.