У якому вигляді потрібно їсти морквину?

По-перше, необроблена морква корисніша для зубів і ясен, вона покращує їхнє кровопостачання. По-друге, клітковина, що міститься в овочі, позитивно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту. Глікемічний індекс сирої моркви вдвічі нижчий за варену – 20 і 50, відповідно.

Вчені довели: варена морквина в 1,5 раза ефективніше джерело бета-каротину, ніж сира! Одне з досліджень показало, що найвища концентрація легкозасвоюваного бета-каротину в моркві зберігається протягом 15 хвилин варіння, а потім йде на спад.

Із чим краще поєднувати моркву Всі знають – щоб покращилося засвоєння вітаміну А, моркву слід заправляти сметаною, адже саме молочний жир, який міститься в цьому продукті, допомагає йому краще всмоктуватися. Також, існує спосіб, який дає змогу збільшити засвоєння вітаміну А, що міститься в моркві, до 6-7 разів!