У чому відмінність ріпакової олії від соняшникової?

Жири з підвищеним вмістом олеїнової кислоти відрізняються підвищеною засвоюваністю. Ріпакова олія значно перевершує соняшникову олію за вмістом омега-9 у своєму складі. Також ріпакова олія містить поліненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6 в оптимальному співвідношенні.Dec 12, 2012

Склад ріпакової олії трохи корисніший, ніж у соняшникової: у ній менше насичених жирів і більш збалансоване співвідношення вітамінів. Але якщо вам потрібна олія для смаження, то краще вибрати соняшникову, оскільки вона за високих температур виділяє менше шкідливих речовин.

На ній вільно можна смажити, оскільки ріпакова олія має високу точку диму (190-230 °C). Переважно використовувати олію холодного (1-го) віджиму.

Для смаження потрібно обирати рафіновану олію, оскільки під час її обробки, очищення знижується кількість елементів, які за високих температур окислюються і приносять шкоду організму, – підкреслює дієтолог.