Скільки ячної крупи на літр води?

Пропорції при варінні ячної каші Отже, щоб отримати розсипчасту відварену крупу, необхідно дотримуватися співвідношення 1:1,5 – 2,5 (крупи до води). Тобто на 100 г каші використовуємо близько 150 – 250 мл. рідини.

Залежно від смакових уподобань господині на 1 літрі молока можна приготувати рідку і густу кашу. Для першого варіанта береться 1 склянка ячної крупи на цю кількість молока. Для в'язкої густої каші потрібно 1,5 склянки крупи.

Як варити ячну кашу Перед варінням обов'язково промийте ячку, потім залийте холодною водою та поставте на вогонь. Консистенція каші буде відрізнятися залежно від часу варіння та кількості води. Розсипчаста вона вийде через 15-20 хвилин, в'язка – 25-30 хвилин.

Посоліть киплячу воду і почніть поступово всипати крупу в каструлю, постійно перемішуючи її. Варити ячну кашу потрібно на помірному вогні до того часу, поки крупа не вбере у собі всю рідину. У готову кашу, за бажанням, додайте ще трохи солі та покладіть шматочок вершкового масла.