– лаврового листа. Визначимо, скільки розсолу знадобиться для банки місткістю 3 літри, взявши середню кількість розсолу – 435 г. на банку місткістю один літр.
У літрову банку поміщається приблизно 500-700 г помідорів (залежно від розміру і щільності складання в банку); у 2-хлітрову приблизно 1-1,2 кг, а трилітрову – 1,6-1,8 кг.
Вищевказані продукти розраховані на 0,5 л води, а всі спеції беруться за смаком. Вихід – 1 л банка. Час приготування – 45 хвилин (з урахуванням підготовки тари та овочів).
Інгредієнти
- На з-х літрову банку :
- 3-4 столових ложки цукру (якщо з гіркою то-3, якщо без, то-4)
- 1 столову ложку з гіркою солі великої
- 1,5 столової ложки оцтової есенції 70%
- 3 таблетки аспірину
- В 1 літрові кладу
- 1 т. аспірину
- 1 ст. л. з гіркою цукру