Скільки градусів у вині червоному солодкому?

Червоне вино може мати різний градус природної міцності: від 0 до 17,5% залежно від стану винограду в основі: що спекотніший клімат або що пізніше збирався врожай, то більший вміст цукру в соку і вищий потенційний градус.

Десертні вина – мускат, кагор, токай, деякі сорти білого піно-грі – містять до 20% цукру, при цьому міцність варіюється від 13 до 17 градусів.

Співвідношення цукор/спирт у різних сортах вин: вміст цукру в напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки і в червоному: 3-8%, спирту 9-13%;

Навпаки, у більш теплих і сонячних регіонах виноград через більш тривале дозрівання накопичує більше цукру, з яких потім виходять вина з більш високим вмістом алкоголю (наприклад, Сіра або Совіньон Блан). Як правило, вміст алкоголю в червоних винах вищий, ніж у білих.