Що за продукт Варенец?

Варенець кисломолочний напій, що готується з випареного коров'ячого паливного молока, з використанням як закваска сметани. При промисловому виробництві для закваски застосовують термофільні молочнокислі стрептококи.

Варенец – Корисний продукт, який можна вживати майже всім. Варенец менш відомий, ніж ряжанка, але при цьому вважається більш придатним для лікувальної дієти. У ньому багато вітамінів: А, D та практично повний комплекс вітамінів групи В. У складі варенца також є калій, магній, цинк, фтор та фосфор.

Різниця лише в тому, що для варенца використовують топлене молоко, а в ряжанку додають ще вершки, тому у неї висока жирність. Кефірні грибки нагадують корали.

Ряжанку, як і варенец, Використовують аналогічно кефіру – невеликими ковтками, зігрівши напій до кімнатної температури. Домашня ряжанка або варенец з цільного сільського молока можуть бути набагато густіше магазинних, і такий продукт випливає є ложкою.