Що робити з простроченою кавою в зернах?

В принципі, незважаючи на відсутність аромату і термін придатності, що минув, зерна можна сміливо подрібнювати та заварювати. Це пояснюється тим, що така кава не псується і не становить небезпеки для людського організму.

На цей продукт поширюється досить великий термін гарантії – 3 роки на пачку, що не роздрукувала. Прострочена кава у зернах не створює ситуації отруєння організму. У нього просто буде не зовсім не той смак і аромат, тому задоволення такий напій навряд чи принесе.

Частково "реанімувати" такий кава вдасться за допомогою обсмажування з додаванням запашних спецій. Фахівці рекомендують додати до зернам кардамон, гвоздику, аніс чи корицю. Це дозволить наповнити недостатній смак і аромат – напій стане не таким прісним.

Смажений кава в зернах може зберігатися у закритій упаковці до 2 років. Відкриті зерна зберігаємо не більше 2 місяців; Закритий мелений кава зберігаємо трохи більше 1-2 років.