Йод у продуктах харчування: морські продукти – червоні та бурі водорості (ламінарія), палтус, тріска, оселедець, креветки, пікша, морська сіль, молюски, сардини; йодована сіль; яловича печінка, яйця, молоко; цибуля, щавель, білокачанна капуста, морква (якщо вирощені на ґрунті, багатому йодом).
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЙОДУ:
Назва продукту | Зміст йоду у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Морська капуста | 300 мкг | 200% |
Кальмар | 200 мкг | 133% |
Тріска | 135 мкг | 90% |
Креветка | 110 мкг | 73% |
•27-Nov-2016
Продукти при захворювання щитовидної залози Фейхоа і хурма – ці йодовмісні плоди можна їсти в будь-який час року. Фрукти багаті також натрієм, магнієм та залізом. Крім того, хурма і фейхоа криниця вітамінних сполук А, С і Р. Свіжі морепродукти – це мідії, краби, риба, лангусти, креветки, кальмари тощо.