Що потрібно їсти для йоду?

Йод у продуктах харчування: морські продукти – червоні та бурі водорості (ламінарія), палтус, тріска, оселедець, креветки, пікша, морська сіль, молюски, сардини; йодована сіль; яловича печінка, яйця, молоко; цибуля, щавель, білокачанна капуста, морква (якщо вирощені на ґрунті, багатому йодом).

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЙОДУ:

Назва продуктуЗміст йоду у 100грВідсоток добової потреби
Морська капуста300 мкг200%
Кальмар200 мкг133%
Тріска135 мкг90%
Креветка110 мкг73%

•27-Nov-2016

Продукти при захворювання щитовидної залози Фейхоа і хурма – ці йодовмісні плоди можна їсти в будь-який час року. Фрукти багаті також натрієм, магнієм та залізом. Крім того, хурма і фейхоа криниця вітамінних сполук А, С і Р. Свіжі морепродукти – це мідії, краби, риба, лангусти, креветки, кальмари тощо.