На класичному згущеному цільному молоці з цукром зазначена абревіатура ГОСТ 31688-2012 («Консерви молочні. Молоко та вершки згущені з цукром. Технічні умови»). У складі ідеального згущеного молока (говоримо про те «радянське згущене молоко» в синій банці з ромбом) має бути молоко, цукор та лактоза.Mar 24, 2022
Натуральне згущене молоко у своєму складі має містити всього два компоненти.Уважно вивчіть упаковку:
- На "правильному" згущенні має стояти маркування ДСТУ 4274:2003.
- Бляшана банка не повинна мати пошкоджень, а термін придатності – не більше року.
- У пластиці згущене молоко дозволено зберігати трохи більше двох місяців.
Натуральна згущене молоко не містить нічого, крім молока та цукру. Вона зберігається довго за рахунок герметичної упаковки та єдиного консерванту – цукру. Цей продукт містить магній, фосфор, калій, натрій, кальцій, фтор та вітамін А.
ГОСТ 2903-78 ГОСТ 2903-78 Молоко незбиране згущене з цукром. Технічні умови (із Змінами N 1, 2, 3, з Поправкою) – docs.cntd.ru.