Що дає сода у млинцях?

Саме сода у складі млинця створює на поверхні крихітні дірочки (пори), яких так намагаються досягти багато господинь.Jan 19, 2019

Сода або пекарський порошок додаються до прісного тіста для надання випічки пишності. Сода або просто гідрокарбонат натрію, вступаючи в реакцію з кислотою (оцет, лимонний сік, сироватка, кефір) розпадається на сіль, воду та вуглекислий газ (CO2), який розпушує тісто, надаючи йому пишність та пористість.

Найпопулярніша заміна харчової соди – пекарський порошок або розпушувач. Головне – дотримуватися пропорцій! Харчова сода (вона ж – двовуглекислий натрій, бікарбонат натрію) широко використовується в випічці. Соду додають, як правило, у бездрожжеве тісто, а також у тісто для млинців і оладок, довіряючи їй роль розпушувача.

– Щоб рівень був достатнім, у молоко, що розбавляють водою, постачальники можуть додавати миючі засоби та соду. Ці речовини вступають у хімічну реакцію і таким чином апарати показують більш високу жирність. Додаючи хімічні речовини, молоку також допомагають довше залишатися свіжим.