Коли має гуснути мед?

Він триває приблизно з липня по вересень. Потім продукт починає густіти і кристалізуватися. Кристалізація меду починається зверху вниз.Feb 28, 2020

Як би нам не подобався свіжий рідкий мед, таким натуральний мед залишається недовго, через 1-12 місяців, як кажуть у народі, мед зацукровується, осідає, густішає, а правильно сказати відбувається кристалізація меду.

Ті види меду, в яких переважним цукристом є фруктоза, не густіють хоч і цілий рік за правильного зберігання. Плодовий цукор ніби обволікає глюкозні елементи, запобігаючи їхній кристалізації. У результаті садка займається досить багато часу.

акацієвий – можна зберігати в рідкому стані до двох років; каштановий – практично півтора року зберігає рідку консистенцію; травневий – строки кристалізації залежать від квітконоса, зазвичай це 4-6 місяців; вишневий – зберігає плинний стан до півроку.