Чому при гасінні яловичина жорстка?

Зробити в шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з цибулею нарізаною і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для «пом'якшення» яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Занадто коротка термообробка призведе до того, що м'ясо буде сирим, що важко розрізається і, швидше за все, не придатним до вживання. А якщо ви будете гасити його занадто довго, воно стане надто твердим. Найшвидше гаситься фарш. Занадто багато часу не потрібно і рибі чи м'ясу курки.

Оксана, для пом'якшення м'яса (будь-якого, і яловичини з телятиною в тому числі) добре змастити його олією і збризкати оцтом і залишити так на годину. М'ясо гарантовано пом'якшиться. А ще щоб м'ясо при гасінні не ставало жорстким, важливо готувати його на дуже повільному вогні та у невеликій кількості рідини.