Чому не засвоюється квасоля?

У бобових міститься фітинова кислота, яка не перетравлюється та не засвоюється нашим організмом. Більше того, вона блокує всмоктування в кишечнику магнію, кальцію, заліза та цинку, а також заважає всмоктуванню жирів та білків, блокуючи травні ферменти у шлунку. Фітинову кислоту здатна зруйнувати фітазу.

Замочена на ніч квасоля або сочевиця, наступного дня буде не тільки краще засвоюватисяале й швидше приготується. Промиваючи зерна, залийте бобові тепловою питною водою і залиште на ніч при кімнатній температурі.

Протипоказання до вживання квасолі

  • пієлонефритом;
  • подагрою;
  • артритами та артрозами;
  • ревматизм;
  • холецистит.

Квасоля — У сирих бобах квасолі містяться білки лектини, що розщеплюються в процесі приготування на вогні. Не всі вони однаково токсичні, а деякі навіть корисні, але такі білки, як фітогемаглютиніни, наприклад, здатні викликати розлад шлунка і кишечника всього однією жменю червоною квасолі.