М'ясо північного оленя – біологічно повноцінний, високобілковий, досить калорійний і при цьому екологічно чистий продукт. На відміну від яловичини або баранини в олені більше повноцінних білків (98-99%), більше азотистих екстрактивних речовин, вітамінів, макро-і мікроелементів, вона має лікувальні властивості.
Восени лісові північні олені збираються в гаремні стада, в яких буває один дорослий самець– ватажок (хор) і кілька важенок. Хор спарюється з важенками свого гарему та охороняє їх, перешкоджаючи наближенню до них інших. самців. Весною, зазвичай у травні, у важенок з'являються телята.
Північні олені, або, як їх називають у Північній Америці, карибу, — не лише єдиний одомашнений, а й наймолодший вид сімейства оленевих. Їм лише близько пари мільйонів років.