Чи потрібно замочувати Кус Кус?

Кус-кус – це продукт із манної крупи, який не промивають перед приготуванням. А все тому, що при виробництві кус-куса його вже обприскують водою і пудрять борошном пшеничним, тому ніякої клейковини на кус-кусі не буває. Промивати його не варто.Aug 30, 2021

Заливати кускус можна і холодною водою, і окропом. Співвідношення води та крупи зазвичай вказано на упаковці. Особисто я наливаю води стільки, щоби вона покривала кускус сантиметр. Якщо прісно, ​​посоліть.

Кускус не слід мити перед приготуванням або запарюванням. Сіль, олія чи олія можна, можливо додати або в суху крупу, або після приготування – великої різниці немає.

запарювати кускус окропом необхідно у співвідношенні 1:1. Трохи більше або трохи менше води – і є ймовірність того, що ваша каша буде занадто водянистою або навпаки, не приготується до кінця і хрумтітиме на зубах. Після того, як заллєте кускус окропом, перемішайте його вилкою.