Чи можна заморозити варений гарбуз?

Ви можете розкласти їх на обробній дошці та у такому вигляді відправити гарбуз на 1-2 години на морозилку при температурі мінус 18 градусів і нижче. Далі просто розкласти морожені шматочки у поліетиленові пакети. З пакета видалити повітря, підписати, вказавши дату та вагу овочів.

Якщо використовуєте заморожений гарбуз, діставайте її з холодильника перед приготуванням. Не залишайте заморожений овоч за кімнатної температури, інакше після варіння він буде рідким і не таким смачним.

Гарбуз слід зберігати в морозильної камери не більше ніж 12 місяців. Температура повинна бути не вище -18 ° С (нижче – можна). Повторно заморожувати не варто. Попередньо розморожувати гарбуз зовсім не обов'язково, проте час теплової обробки страви може трохи збільшитись.